Naposledy aktualizováno: 31.03.2024 14:34:44
Na úvodní stranu

Místní knihovna Boršice u Blatnice

ZDE NAJDETE INFORMACE O TOM, CO SE DĚLO, DĚJE NEBO JEŠTĚ BUDE DÍT U NÁS V KNIHOVNĚ.

Podrobnější informace k akcím budu doplňovat postupně a aktuálně.



OBRÁZEK : index.jpg

SOUTĚŽ PRO DĚTSKÉ ČTENÁŘE

Během měsíce listopadu 2011 až března 2012 probíhá v knihovně soutěž dětských čtenářů. Pravidla si můžete přečíst ZDE a nebo v knihovně.


Listopadové soutěžní knihy jsou ZDE. A  soutěžní otázky k listopadovým knížkám najdete TADY ,  odpovídat můžete do konce měsíce listopadu...(případně ještě do 5.12.)

Vítězkou listopadového kola je Markéta P., která znala odpovědi ke knize "Harry Potter a kámen mudrců"...


Prosincové soutěžní knihy jsou ZDE. Takže milí malí čtenáři, čtěte a soutěžte....čekají vás hezké odměny....A otázky k prosincovým knihám jsou ZDE, takže můžete začít posílat odpovědi....(až do 5.1.2012)

Vítězem prosincového kola je Tomáš S., který znal odpovědi ke knihám "Hoši od Bobří řeky" a "To ti patří, Amélie!"...



OBRÁZEK : cro-rozhlas_nasi_moravy-pms.jpg

 LISTOPAD 2011 -  SOUTĚŽ ČR BRNO

 

Český rozhlas Brno připravil v listopadu další díl soutěže Řekni mi co čteš. Tradičně v ní posluchači poznávají podle ukázky z knihy dílo a autora, a to ve vysílání a na webu brno.rozhlas.cz. Tentokrát si pro ně ukázky od 7.do 18.listopadu nachystaly známé osobnosti - mezi nimi např. herec Miloslav Mejzlík, skladatel Jiří Pavlica, zpěvačka Naďa Urbánková, meteoroložka Ivana Záluská, kuchař Emanuele Ridi, herečka Božidara Turzonovová, ombudsman Pavel Varvařovský, historička Milena Flodrová či policejní mluvčí Denisa Kapitančíková. Pro výherce soutěže jsou připraveny především pěkné knihy, ale budou to i speciální ceny navíc.

Více o soutěži najdete na webu českého rozhlasu ZDE.



 

 


OBRÁZEK : logo_cteni_cmyk.jpg

ČTENÍ POMÁHÁ - charitativní projekt pro čtenáře s dobrým srdcem

Projekt Čtení pomáhá je unikátní projekt, který podporuje rozvoj čtenářství a umožňuje dětem a mládeži přímo se podílet na charitativní činnosti. Také naše knihovna se k tomuto projektu připojuje a plně jej podporuje. Více informací o projektu najdete na www.ctenipomaha.cz a také v místní knihovně, kde vám poradím, jak se zapojit a také vám pomůžu najít potřebné knížky... někteří čtenáři z Boršic už se zapojili...tak jim přeju hodně štěstíčka a hodně charitativních příspěvků...a děkuju všem, kteří se ještě přidají...



OBRÁZEK : 200903101524_logo-noc-s-andersenem.jpg

DUBEN 2011 - NOC S ANDERSENEM

Tady je pozvánka.

1.-2.dubna 2011 proběhlo v naší knihovně nocování dětských čtenářů. Webové stránky této akce jsou ZDE.

A jak to při našem nocování vypadalo, se můžete podívat do FOTOGALERIE, tam je spousta krásných foteček. Po večerním hledání sladkého pokladu (který byl v pařezové chaloupce u Křemílka a Vochomůrky) za náma přišel otec Norbert - ten přečetl dětem krásnou klasickou phádku od H.CH.Andersena "O HLOUPÉM HONZOVI". Potom si všichni v knihovně dali dobrou večeři a hráli až do pozdních hodin různé hry. Po půlnoci jsme četli menším dětem další pohádky od Andersena, to aby se jim hezky spalo...první ospalci usnuli okolo jedné hodiny a ti vytrvalejší až nad ránem...Letos v knihovně spalo 20 dětí, což je celkem dost. Ale doufám, že příští rok nás bude ještě víc...WinkLaughingWink

Navštívila nás také paní reportérka Lenka Fojtíková a napsala o nás článek, který si můžete přečíst ZDE.

Děkuju Blance Zemčíkové, Šárce Valentové a Janě Pomykalové za pomoc...Smile a velké díky patří i otci Norbertovi za ochotu a za krásné čtení pohádky...




OBRÁZEK : knizka.jpg

BŘEZEN 2011 - NÁVŠTĚVA DĚTÍ MÍSTNÍ ZŠ

17.3.2011 přišli do knihovny na návštěvu nejmladší čtenáři. Společně s paní vychovatelkou Straňákovou se přišlo do knihovny podívat 8 dětí z první třídy místní školy. Povídali jsme si společně o knížkách pro děti, o rozdělování knížek v knihovně, a hlavně o pohádkách a pohádkových postavičkách. Soutěžili jsme také "O NEJLEPŠÍHO ZNALCE POHÁDEK". Všichni žáčci měli sice dobré znalosti, ale nejvíc toho věděl (a také po zásluze vyhrál) Tomáš Ježek. Všichni si na památku odnesli z knihovny malou pozornost. Paní vychovatelce Straňákové moc děkuji za spolupráci...Fotografie si prohlédněte ve fotogalerii (vlevo).


 

 

 

OBRÁZEK : cro-rozhlas_nasi_moravy-pms.jpg

BŘEZEN 2011 -  SOUTĚŽ ČR BRNO - "ŘEKNI MI, CO ČTEŠ 2011"

Naše knihovna se zapojila do soutěže, která během měsíce března 2011 proběhla v ČESKÉM ROZHLASE BRNO. Více informací se dozvíte v knihovně (kde jsou k dispozici letáčky k této akci a také pravidla soutěže).

Ve vysílání rozhlasu můžete během soutěže uslyšet i nahrávky od dětských čtenářů naší knihovny....ve čtvrtek 17.3.2011 jsme měli první ukázku na webu českého rozhlasu - načetla ji Izabela Zemčíková (z knihy Pipi Dlouhá Punčocha) a ve středu 23.3.2011 byla ve vysílání rádia ukázka, kterou načetl Tomáš Schuster (z knihy Harry Potter a kámen mudrců)...